ENVELOPPEN en KRENTENBROOD op de Koningsmarkt

Ondanks de slechte weersvoorspellingen ging de Koningsmarkt in Hoogkerk gelukkig door! Nadat dames 4 twee jaar geleden was gestopt stonden de dames dit jaar weer op de braderie om enveloppen te verkopen onder het motto “altijd prijs”. Dit keer om geld bijeen te brengen voor de nieuwe wedstrijdshirts..

Met hulp van een aantal dames van dames 3 hebben we ons maanden lang voorbereid en met ieders inzet zoveel mogelijk prijsjes verzameld. Net als in voorgaande jaren liep het gesmeerd.

We kregen ontzettend veel reacties, van “wat leuk dat jullie er weer zijn”, “het is verslavend hoor” tot “de braderie is alleen maar zo leuk omdat jullie er staan”. Om twee uur ’s middags waren alle enveloppen verkocht.

Ook de traditie van “het gewicht van het krentenbrood raden” werd voortgezet. Bakkerij Toonder uit Hoogkerk had het krentenbrood kosteloos (waarvoor nogmaals dank) aangeboden. Het gewicht van het krentenbrood was 4685 gram. Er werd geraden van 2,2 tot 8,5 kg. De winnaar zat slechts 2 gram naast het juiste gewicht. Erik Tel had 4683 gram geraden en kon het krentenbrood in ontvangst nemen.

Iedereen die een envelop heeft gekocht of een poging heeft gedaan het gewicht te raden: hartelijk dank! Oh ja, het belangrijkste niet vergeten: de opbrengst van deze actie was € 505.-.

Dames 4 en dames 3 van Smash and Block

IMG_0005