In the picture – Tristan

Na onze oproep op Facebook voor een nieuwe trainer voor dames 1 en heren 1 heeft Tristan Steevensz-Abbenhuis zich spontaan aangemeld. Dat is natuurlijk fantastisch! Maar wie is die enthousiaste Oldekerker eigenlijk? Welkom in onze nieuwe rubriek “In the picture”!


1.Wie is Tristan?
Ik ben 37 jaar, en ik woon met mijn vrouw Wiesje en onze twee kinderen Brianne en Kasper in Oldekerk. Ik ben huisvader en bezig met herintreden in de sector onderwijs/zorg en welzijn. Ik ben pas een paar maanden geleden gestart bij Smash and Block, maar ik voel me er al helemaal thuis! πŸ™‚

2. Waar heb je gevolleybald?
Ik heb ongeveer 9 jaar bij Inter Rijswijk in Zuid-Holland gespeeld. In de jeugd opgeklommen tot een sterk topklasse A team, en twee seizoenen nog fanatiek doorgezet in een 1e klasse/promotieklasse team. Daarna een paar teams lager in de 2e klasse gaan spelen tot ik het met studie en een band te druk kreeg. Toen ik nog maar kort in Groningen woonde heb ik even geprobeerd volleybal zelf weer actief op te pakken, maar oude blessures speelden te snel op om er echt weer lol in te krijgen.

Ik heb de meeste ervaring als spelverdeler, maar heb ook best wel wat meters gemaakt op buiten.

3. Waarom heb je voor Smash & Block gekozen?
Omdat ik mij erg welkom en gewenst voelde. πŸ˜› Daarnaast kende ik Lisanne en Sietse Boersma al eerder als buren, dus dat maakte het nog leuker om aan te sluiten.

4. Wat zijn jouw ambities voor dit seizoen?
De beide teams die ik ben gaan trainen naar een hoger niveau tillen, vooral in samenspel, positieve mentaliteit en continu werken voor iedere bal en rally. Daarnaast hoop ik voldoende bij te kunnen dragen aan het herenteam om handhaving veilig te stellen. En wat betreft het damesteam de al vaker gewenste promotie binnen handbereik zien te krijgen en houden.


5. Wat doe je verder nog naast volleybal?
Ik werk als vrijwilliger bij WIJ Hoogkerk, waar ik lid ben van de stedelijke communicatie-werkgroep, in de entree her en der bijspring voor het ontvangen en te woord staan van bezoekers, en ik houd de Facebookpagina bij van WIJ Hoogkerk. Daarnaast probeer ik meer en meer contact te zoeken en te onderhouden met netwerk- en sociale partners van WIJ Hoogkerk.

Ook ben ik zoals ik eerder zei huisvader, waar veel liefde, tijd en energie in gaat zitten. πŸ™‚ En last but not least hebben mijn vrouw en ik een stuk of vier groepjes vrienden en (oud-) collega’s waarmee wij regelmatig bordspellen spelen, en af en toe een escape room.
6. Hoe kom je aan die prachtige achternaam?
Die hebben Wiesje en ik gedeeld met elkaar. πŸ™‚ We wilden graag allebei elkaars achternaam dragen, dus zij heeft Steevensz erbij genomen en ik Abbenhuis.

7. Waar kun je altijd voor wakker gemaakt worden?
Tsja, dat wordt al heel makkelijk een waslijst, haha. πŸ™‚
Dus laat ik alleen een paar dwarsstraten noemen, als het om eten gaat: goeie sateh kambing, tiramisu, sushi. En op de afdeling non-food: Muziek maken of spelen, roadtrip met elkaar maken, of een leuk feest/festival.

8. Quick questions:

 • Stad, dorp of platteland? (Of moet ik zeggen: Leiden, Hoogkerk of Oldekerk 😊)
  Platteland (Oldekerk dus). πŸ™‚
 • Boodschappen doen, koken of afwassen?
  Zonder twijfel: koken!
 • Bellen of appen?
  Appen.
 • Luxe of actieve vakantie?
  Luxe vakantie πŸ˜›
 • McDonalds of KFC tijdens het WK voetbal?
  Dat is veel te lang wachten (LOL), maar KFC wint denk ik.

 • Facebook of Instagram?
  Facebook.
 • Dance, rock of Nederlandstalig?
  Dance.
  Hond, kat of koe?
  Hond.
 • Met welke bekende volleybalster zou je wel eens een avond op stap willen?
  Ik weet onvoldoende van ze om een van de dames te kiezen.

9. Is er nog iets wat we absoluut van je moeten weten?
Ik kan nog weleens lang van stof zijn, of een beetje te breedsprakig. πŸ˜›
Ook wil ik soms teveel dingen tegelijk op me nemen, waardoor prioriteiten stellen lastiger wordt. Dus als dat zich voordoet: schroom niet om me bij de les te trekken. πŸ™‚

10. Je mag een vraag gaan stellen aan een speler of trainer. Wat zou jij willen weten en aan wie stel jij de vraag?
Mijn vraag voor de heren is er een aan Erik: doen we een teametentje in de stad, in een restaurant, of beter een barbecue bij een van ons in de achtertuin?

Mijn vraag aan de dames die stel ik aan DaniΓ«lle: welke track zouden wij tijdens het warmspelen bij de wedstrijd aan moeten hebben staan voor the winning mood? Of geen muziek maar iets anders?