Activiteitencommissie zorgt voor een gezellige zaterdagmiddag

Op zaterdag 13 maart is er door de activiteitencommissie een online bingo voor de jeugd en een Smash and Lockdown Quiz voor de senioren georganiseerd. De activiteitencommissie bestaat uit Jolanda, Marjon, Margriet, Ellen, Jacqueline, Judith en Yvonne, oftewel het dames 1e recreantenteam.

Online Bingo voor de jeugd

Om 14.30 uur is de online bingo voor onze jeugdleden van start gegaan. Bijna alle jeugdleden deden mee. Elke deelnemer had vooraf een tasje ontvangen met daarin 3 bingokaarten, een markeerstift (om de nummers nog leesbaar af te strepen) en iets lekker te eten en te drinken voor tijdens de bingo. Vanaf 14.20 uur waren de eersten al ingelogd via Teams. Om 14.30 uur konden we dan ook starten met de bingo. Er werden 3 rondes gespeeld met in elke ronde 3 prijzen. We speelden voor de rij onder de B en onder de O en natuurlijk voor de volle kaart.

Er werd vakkundig door Margriet aan de bingomolen gedraaid en nadat Margriet het nummer genoemd had werd het nummer door Yvonne in de chat gedeeld. Zo konden we voorkomen dat ruis op de lijn zou zorgen voor een foute bingo. Een foute bingo hebben we dan ook niet gehad. Wel heel veel plezier.

Omdat de bingo online gespeeld werd, hebben de ouders in de apps foto’s gedeeld. Hieronder een korte impressie:

De Smash and Lockdown Quiz

Om 16.00 uur werd gestart met de Smash and Lockdown Quiz. Via Kahoot! werden verschillende vragen gesteld en na elke ronde werd de winnaar bekend gemaakt. Tijdens de eerste en derde vragen ronde was Sietse degene die het snelst de juiste antwoorden had gegeven. De tweede ronde werd gewonnen door Rosanne. Naast de vragenronde via Kahoot! werd ook een boodschappenspel gespeeld. Wie wist nog de meeste producten van de lopende band op te schrijven? Deze ronde werd gewonnen door Lisanne en Anouk. Denk dat twee inderdaad meer weten dan één 😉

De laatste ronde bestond uit petje op petje af. Of eigenlijk was het meer rood of groen. Iedereen kreeg kort de tijd om een rood en een groen item op te zoeken in huis. Aan de hand van een aantal vragen moest je het rode of het groene item in beeld houden. Antje wist uiteindelijk de meeste vragen goed te beantwoorden.

De quiz vond plaats onder de enthousiaste leiding van Judith. En voor technische ondersteuning konden de deelnemers terecht bij Ellen. Natuurlijk hadden ook alle senioren net als onze jeugdleden vooraf een tasje met lekkernijen ontvangen voor tijdens de quiz. Zodoende konden we toch nog even met z’n allen proosten.

Hieronder een korte impressie van de Smash and Lockdown Quiz.