Nieuwsbrief december 2022

Meisjes B is op zaterdag 17 december kampioen geworden

Zaterdag 17 december stond er een spannende wedstrijd op het programma. Meisjes B moest tegen de koploper Ritola. Om 1e van de poule te worden, moest er met 4-0 gewonnen worden. En dat is ze gelukt! Met 25-9, 25-17, 25-17 en de laatste set 25-22 sleepten ze de 4-0 overwinning binnen. De tribune zat vol met ouders, familie, kennissen en vrienden en wat maakten ze het nog spannend de laatste set. De ontlading was dan ook groot toen de laatste set gewonnen werd. Voor de Nevobo konden ze helaas niet officieel kampioen worden omdat ze speelden met dispensatie (1 jeugdlid was te oud voor meisjes B). Maar voor ons zijn het echte kampioenen! Gefeliciteerd en hopelijk spelen jullie het 2e deel van het seizoen net zo goed.

Kerstvakantie geen training

In de kerstvakantie is er van 26 december tot en met 6 januari geen training. De eerste training van 2023 is op woensdag 11 januari.

CMV teams enorm gegroeid sinds start van het seizoen

Dit seizoen zijn we de competitie gestart met een CMV4 en een CMV5 team. Door de vele aanmeldingen sinds de start van het seizoen gaan we het 2e deel van de competitie starten met 2 CMV4 en 2 CMV5 teams. Op deze manier krijgen ze allemaal veel speeltijd tijdens de wedstrijden en houden we ook ruimte voor nieuwe jeugdleden. De wedstrijdteams trainen nog wel gezamenlijk. CMV4 krijgt training van Arwen en CMV5 van Sharon. Vanaf januari hebben we dus maar liefst 5 jeugdwedstrijdteams want we hebben ook nog een heel succesvol meisjes B team.

Recordopbrengst Grote Clubactie

We hebben een mooie cheque mogen ontvangen van de Grote Clubactie. Vol trots kunnen we vermelden dat we het doel van € 750,- ruimschoots gehaald hebben. De trekking heeft inmiddels plaats gevonden op 6 december. Heb jij je loten al gecheckt? Dat kan via deze link.

Onze topverkopers in het zonnetje gezet

Elk jaar verkoopt onze jeugd het overgrote deel van de Grote Clubactie loten. En binnen de club stimuleren we dat door elk jeugdlid die 5 loten of meer verkoopt te belonen met een presentje namens de club. De jeugdleden die behoren tot de top 3 van verkopers worden extra in het zonnetje gezet. Dit jaar zag de top 3 er als volgt uit:

  1. Angwi Sama
  2. Lotte Veenhuizen
  3. Vianne Huseman en Sanne Lente Veldhuis

Naast het presentje hebben zij een kidscadeaukaart ontvangen zodat ze zelf iets leuk uit kunnen zoeken. Omdat Ali Brouwer van dames recreanten dit jaar ook erg haar best had gedaan, ze heeft maar liefst 22 loten verkocht, kreeg zij ook een pakketje door Yvonne aangeboden.

Makelaardij Hopma koopt voor de 3e keer op rij een Super Lot

Naast de gewone loten kun je als club ook Super Loten verkopen. En ook dit jaar was Makelaardij Hopma zo sportief om een Super Lot van Yvonne te kopen. Bij de aanschaf van een Super Lot koop je 50 loten (t.w.v. €150,-) in één keer. Door de verkoop van dit lot maakte de club ook kans op een clubfeest. Helaas hebben we de prijs niet gewonnen. Toch willen we Thomas Sants en Stefan Verhoeven van Makelaardij Hopma hartelijk bedanken voor de aankoop van het lot. Dit levert de club helaas geen feest op maar wel €120,- voor de clubkas.

Geslaagd lustrumtoernooi 2 november

Op 2 november hebben we het lustrumtoernooi gespeeld. De organisatie was in handen van Audrey, Manja en Judith. Op drie velden werd er door maar liefst 13 teams op verschillende niveaus gevolleybald. En naast dat er veel teams van Smash & Block mee hebben gedaan waren er ook nog verschillende teams van buitenaf op het toernooi afgekomen. Hartstikke leuk natuurlijk! We vinden het dan ook zeker voor herhaling vatbaar.

Sinterklaas laat cadeautjes achter voor de jeugd en trainers van Smash & Block

Eind november / begin december is altijd een drukke periode voor Sinterklaas. Maar ook dit jaar is hij onze jeugd en trainers niet vergeten. Namens Sinterklaas konden we alle jeugdleden van een “knetterpakket” voorzien. De Sint wenst ze dan ook een knetter leuk volleybalseizoen. De trainers kregen ook een pakket gevuld met allerlei lekkernijen voor een gezellige Sinterklaasavond. We hopen dat jullie ervan genoten hebben.

Bonnie haalt scheidsrechterslicentie

Op zaterdag 19 november heeft Bonnie van dames recreanten een wedstrijd gefloten van meisjes B. Met zoveel jaren volleybalervaring was dit geen probleem voor Bonnie. De schrik was dan ook groot toen we een mail van de Nevobo kregen waarin stond dat er sancties zouden volgen als Bonnie niet snel haar licentie zou halen. Bonnie had namelijk niet de benodigde licentie om als scheidsrechter op de stoel plaats te nemen. Gelukkig beschikt Bonnie naast praktijkervaring ook over de vereiste theoretische kennis en heeft ze dezelfde dag nog de benodigde licentie gehaald. Ontzettend bedankt voor de snelle actie en gefeliciteerd met het behalen van je certificaat.

Secretaris gezocht vanaf maart

In maart verloopt de vierjaarstermijn van Jantina (secretaris) en in juni van Leon (voorzitter) en Yvonne (bestuurslid jeugd). Leon en Yvonne hebben aangegeven dat zij zich op de komende ALV herkiesbaar zullen stellen. Jantina geeft het stokje graag over aan iemand anders. We zijn dus per maart 2023 op zoek naar een secretaris.

Wat houdt dat precies in? Als secretaris:

  • woon je bestuursvergaderingen (5-6x per jaar) en de Algemene Ledenvergadering (1x per jaar) bij;
  • plan je de vergaderingen, verzamel je de agendapunten hiervoor en maak je notulen;
  • houd je de ledenadministratie bij;
  • mail je de nieuwsbrieven rond, die samen met de andere bestuursleden worden voorbereid.

De geschatte tijdsbesteding hiervoor is ongeveer 3-4 uur per maand.

Wil jij graag onze nieuwe secretaris worden? Meld je dan bij Leon (voorzitter@smashandblock.nl).
Wil je je kandidaat stellen als voorzitter of bestuurslid jeugd, meld je dan ook bij Leon. Hij kan je meer vertellen over de taken die daarbij horen.

Bestuurswijziging

Om persoonlijke redenen heeft Niels aangegeven te willen stoppen met zijn functie als algemeen bestuurslid. Namens het bestuur heel erg bedankt voor je inzet Niels! Je hebt de afgelopen jaren veel voor de club gedaan. Zo heb je er onder meer voor gezorgd dat wij in coronatijd met z’n allen buiten konden sporten, en geholpen met het organiseren van andere leuke activiteiten. We wensen jou veel succes in de tijd die vrijkomt, waarin je onder meer je zoon voetbaltraining bent gaan geven. We zien je sowieso bij de trainingen en wedstrijden van heren 1. Bedankt!

Abel met pensioen

Eind van deze maand kan Abel (recreanten mix) gaan genieten van zijn pensioen. Een mooi bericht uit de Westerkrant:

Kom dus de komende week gerust nog even bij Abel langs aan de Middenweg 14!

Smash and Block ingeloot voor de Poiesz Jeugd Sponsoractie

Ook komend jaar is Smash and Block ingeloot voor de Poiesz Jeugd Sponsoractie. Daarbij kun je gratis sponsormunten sparen als je boodschappen doet bij Poiesz Hoogkerk. Als je de munten in de koker van Smash and Block stopt, levert dat sponsorgeld op voor de vereniging. De actie loopt van 13 februari tot en met 9 april 2023.

15 april thuiswedstrijden CMV-jeugd

Op zaterdag 15 april organiseert Smash and Block de thuiswedstrijden van de CMV-jeugd. De CMV-jeugd speelt dan in sporthal Hoogkerk een toernooi, met wedstrijden van 9.00 tot 13.00 uur. ’s Middags zijn er wedstrijden van heren 1 (16.30 uur) en dames 1 (18.15 uur). Dan wordt het echt een feestdag dus!

Om de CMV thuisspeeldagen te organiseren hebben we jouw hulp nodig! We vragen je daarom dit korte formulier in te vullen, zodat we weten wie er kunnen helpen.

Fijne feestdagen!

Namens het bestuur wensen we jullie hele fijne kerstdagen en een sportief 2023 toe!