Nieuwsbrief Smash and Block februari 2019

Hierbij de eerste Smash and Block nieuwsbrief van 2019! Deze nieuwsbrief bestaat uit de volgende onderwerpen:
1. Aankondiging Algemene Ledenvergadering
2. TC-leden gezocht!
3. Onze vereniging
4. Voorzitterschap
5. Nieuwe shirts
6. Contributie-inning
7. Hoe gaat Smash & Block met jouw privacy om?
8. Hoe geef ik een wijziging van mijn lidmaatschap door?
9. Korting op contributie jeugdleden
10. Nieuwjaarsborrel met pubquiz

1. Aankondiging Algemene Ledenvergadering
De Algemene Ledenvergadering vindt dit jaar plaats op maandag 25 maart. Schrijf het alvast in je agenda! De officiële uitnodiging en de stukken zullen twee weken van tevoren worden verstuurd.

2. Op zoek naar een technische commissie???????
We zijn nog steeds op zoek naar 1 of 2 mensen die de TC willen gaan doen. Op dit moment heeft Danielle dit weer tijdelijk voor een deel overgenomen. Dit waarderen we enorm!
Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten over deze functie kun je ons altijd mailen via: voorzitter@smashandblock.nl

3. Onze vereniging
Zoals jullie misschien al hebben gemerkt zijn we dit seizoen met 2 damesteams minder begonnen. Dit komt door te weinig spelers waardoor we helaas niet nog een damesteam konden starten.
Natuurlijk zien en merken we dat de vereniging kleiner wordt. Als bestuur zijn wij sinds het nieuwe seizoen bezig om te kijken hoe we dit kunnen omdraaien en onze vereniging weer kunnen laten groeien. We plaatsen vaak berichten in kranten en online en kijken naar mogelijkheden. Jullie mening als leden vinden wij erg belangrijk. Als jullie tips of advies hebben over hoe wij de vereniging weer kunnen laten groeien horen wij dit graag.

4. Nieuws van de voorzitter
Op dit moment ben ik (Ruth van Goor) voor het 2e seizoen voorzitter van Smash and Block. Ik doe dit met veel plezier. Helaas heb ik door mijn brandweeropleiding die ik sinds mei doe minder tijd om voorzitter te zijn en de hierbij behorende taken uit te voeren. Hopelijk hebben jullie hiervoor begrip voor. Natuurlijk probeer ik er wel zo veel mogelijk voor de vereniging te zijn.

5. Nieuwe shirts
Dames 1 heeft inmiddels nieuwe shirts gekregen. Deze shirts zijn gesponsord door PHEtech. De shirts van meisjes B zijn gesponsord door Garage Ter Veen en ook de jeugd krijgt nieuwe shirts met De Suikerunie als sponsor.

6. Contributienieuws van de penningmeester
Contributie en facturatie voor de vereniging via Sportlink
Sinds dit jaar wordt de contributie geïnd met Sportlink. Met dit nieuwe programma kan de contributie en facturatie binnen de vereniging sneller en beter afgehandeld worden. Door de contributie te koppelen aan de ledenadministratie ben ik er zeker van dat alle leden automatisch worden meegenomen in de contributieberekening. Alle informatie over de contributie staat op één plek. Hierdoor ben ik verlost van onoverzichtelijke Excel-documenten, handmatige synchronisatie tussen systemen en overbodig mailcontact. Door het gebruik hiervan heb ik altijd inzicht in de contributieopbrengsten, dat is wel zo overzichtelijk. Ook heeft het als voordeel dat bijna alles automatisch wordt weggeschreven in de boekhouding. Uiteraard zijn er betalingen die niet automatisch worden weggeschreven, maar dat is veel minder dan voorheen.

Contributie innen met een glimlach
Natuurlijk geldt niet voor elk lid hetzelfde contributiebedrag. Nu kan ik contributieprofielen aanmaken waarin aangegeven wordt dat bijvoorbeeld junioren minder contributie betalen dan senioren, wedstrijd of recreant speler. Deze profielen hoef ik slechts eenmalig aan te maken en te koppelen aan de leden in de ledenadministratie. De contributierun uitvoeren en het verwerken van betalingen is vervolgens in een handomdraai gebeurd.

Instellen van diverse contributiebedragen
Heeft u als lid de voorkeur om te betalen via automatische incasso, een (digitale) factuur of gewoon contant? Dit kan eenvoudig per lid worden ingesteld. Met het programma kan ik vervolgens betalingsbestanden aanmaken voor het uitvoeren van incasso’s. Dit zijn standaardbestanden die door alle bankpakketten worden ondersteund. Daarnaast maak ik de PDF-bestanden aan om met een eenvoudige handeling de facturen te mailen naar jullie als leden, ouders of verzorgers. Naast het afhandelen van de contributie is het ook mogelijk om andere kosten door te berekenen aan de leden, bijvoorbeeld teamgelden en de NeVoBo contributie. Hierbij kan het gaan om eenmalig of periodieke kosten.

Maar……
Na een gedegen voorbereiding en diverse testen bleek het helaas nog niet helemaal goed te gaan. Uiteindelijk heb ik alle eerste nota’s moeten laten vervallen en iedereen opnieuw moeten invoeren en nogmaals alles gecheckt.
En ook de tweede keer innen ging het bij een paar leden niet helemaal goed, maar hiervoor hoefde ik niet alles opnieuw te doen.
Voor mij zelf vond ik het enorm lastig en vervelend dat ik niet op de afgesproken maand de contributie kon gaan innen maar pas in december. De volgende betaling zou dan weer plaats vinden in januari, maar dat vind ik niet eerlijk.
De volgende betaling zal daarom ook pas plaats vinden eind maart – begin april 2019.

7. De privacy van gegevens
Uiteraard zijn jullie gegevens beveiligd tegen misbruik op welke manier dan ook. Jullie gegevens staan op een beveiligde server en hier kunnen alleen die personen bijkomen die hiervoor gemachtigd zijn. Op dit moment zijn dat: Marten Antoons en Gerard van der Laan. Meer informatie over het privacybeleid van Smash and Block vind je hier. Heb je vragen over privacy? Mail dan naar privacy@smashandblock.nl

8. Wijzigingen m.b.t. lidmaatschap bij Smash and Block
Wil je lid worden, ben je verhuisd of wil je je afmelden? Wijzigingen in het lidmaatschap worden alleen verwerkt als ze gemaild zijn aan ledenadministratie@smashandblock.nl of penningmeester@smashandblock.nl. Wijzigingen via bijvoorbeeld de trainers of andere leden komen niet of niet op tijd aan bij de ledenadministratie en kunnen daardoor niet verwerkt worden. Houd er dus rekening mee dat als je een wijziging door wilt geven, dit via één van deze twee e-mailadressen gebeurt.

9. Wist u dat
Weet u iemand, of wellicht bent u het zelf wel, die graag lid wil worden van Smash and Block, en nog niet de leeftijd heeft bereikt van 18 jaar, hiervoor bij de Gemeente Groningen een aanvraag kan worden gedaan voor een tegemoetkoming in de kosten?
U kunt hiervoor bij stichting WIJ de nodige informatie krijgen, zij zullen u hiervoor voorzien van de benodigde informatie en helpen als dit nodig is.

10. Nieuwjaarsborrel met pubquiz
Zaterdag 19 januari was het zover, de door de activiteitencommissie georganiseerde nieuwjaarsborrel met pubquiz. Vanuit alle seniorenteams waren leden aanwezig. Dit leverde een fanatieke strijd op tussen 6 teams met namen als “Geen Idee”, “De Martinigirls” en “De Jeugd van tegenwoordig”. Verdeeld over 7 rondes kregen de teams verschillende vragen over het jaar 2018. En dat was niet altijd makkelijk. Zo moest je de titel van de film weten op basis van de afbeelding van de filmposter, was er een ronde met sportvragen en natuurlijk geluidsfragmenten waarbij je artiest en titel van het liedje moest opschrijven.

Uiteindelijk gingen de winnaars er vandoor met de wisselbeker, de gouden bitterbal en een consumptie voor elk teamlid. Voor plek 2 en 3 waren er de zilveren en bronzen bitterbal. Het was een hele gezellige avond.


Koopt u wel eens iets online, zoals producten, een hotelovernachting of een vliegticket?
Lees hier hoe u Smash and Block hiermee gratis kunt sponsoren!
Zo levert een hotelovernachting al snel € 2,50 per nacht op.