Nieuwsbrief februari 2022

Poiesz Jeugd Sponsoractie

Onze vereniging doet dit jaar weer mee met de Jeugd Sponsor Munten Actie bij supermarkt Poiesz in Hoogkerk! Met de opbrengst van deze actie organiseren we leuke activiteiten voor onze jeugdleden of schaffen we materialen aan. Wij roepen jullie allemaal op om zoveel mogelijk boodschappen te doen bij Poiesz en daarmee Jeugd Sponsormunten te sparen. Hoe meer munten er bij Poiesz Hoogkerk in de koker van Smash and Block worden gestopt, hoe meer sponsorgeld aan het eind van de actie door Poiesz supermarkten wordt uitgekeerd.

Hoe spaar je munten?
Jeugd Sponsor Munten krijg je gratis bij de kassa van alle Poiesz supermarkten. Bij iedere € 10,- aan boodschappen krijg je een munt. Je krijgt extra munten bij aankoop van een sponsorproduct of een speciale jeugd sponsor weekaanbieding (1, 5 of 15 extra munten!). Zo spaar je extra snel!

De aanbiedingen van de eerste week (14 t/m 20 februari) staan hieronder, waarbij de gevulde koeken zeker een aanrader zijn!

Munten inleveren bij Poiesz Hoogkerk
De koker voor de Jeugd Sponsor Munten van Smash and Block is te vinden bij de Poiesz supermarkt in Hoogkerk. De Jeugd Sponsor Actie loopt van 14 februari t/m 10 april 2022. 

Geef je bestelling door aan Willy of Ali (RD2)
Elke week ontvangen jullie in de aanvoerdersgroepsapp de artikelen die extra sponsormunten opleveren, met het verzoek dit bericht door te sturen naar je teamleden.

Mocht je niet in Hoogkerk wonen maar toch mee willen doen met de actie dan kun je een bestelling doen van houdbare artikelen waarop extra munten te verkrijgen zijn. Ali en Willy (recreanten dames 2) nemen deze bestelling dan mee naar de trainingsavond of eventueel naar een thuiswedstrijd. Hiervoor kun je contact opnemen via het mailadres van Willy van der Veen: veen2007@hetnet.nl of van Ali Brouwer: a.brouwer248@hetnet.nl. Top dat jullie deze actie organiseren Bonnie, Willy en Ali!

Vraag ook je buren / familie / vrienden om te sparen voor onze vereniging!
Namens de jeugdleden van Smash and Block: alvast bedankt voor uw medewerking.

NB: Poiesz heeft voor 2022 nieuwe sponsormunten, met een blauwe rand. Mocht je sponsormunten hebben bewaard van vorige jaren dan kunnen deze bij het oud papier. Ze mogen niet meer gebruikt worden.

Versoepelingen corona vanaf 25 februari

Vanaf 25 februari zijn er verdere versoepelingen aangekondigd. Het nieuwste protocol vind je hier. De belangrijkste wijzigingen:

 • Geen QR-code meer;
 • 1,5 meter maatregel en mondkapje dragen niet meer verplicht;
 • Kantines en tribunes zijn weer volledig open, tot uiterlijk 1.00 uur.

Tot 25 februari houden we nog even vol en blijven we nog even QR-codes scannen met het volgende schema:

Tijd16 feb23 feb
18.00 – 19.15Niet nodigNiet nodig
19.15 – 20.45Dames 2Recreanten dames 2
20.45 – 22.30Heren 1Recreanten dames 1

Bij de thuiswedstrijd van 19 februari kan het scannen plaatsvinden door de zaalwacht.
Vanaf 25 februari is een QR-code niet meer nodig.

Jeugd in voorjaarsvakantie geen training, en 16 maart geen training

In de voorjaarsvakantie (23 februari) is er voor de jeugd geen training. De senioren trainen dan wel. Vanwege gemeenteraadsverkiezingen is de sporthal op 16 maart gesloten en hebben alle teams een weekje vrij.

Niet genoeg spelers voor een wedstrijd?

Door de huidige quarantainemaatregelen merken we dat er veel wedstrijden worden afgelast, soms op het laatste moment. Wat moet je doen als jouw team een keer niet kan spelen?

 • Geef zo snel mogelijk aan Marten (wedstrijdsecretaris) door dat de wedstrijd verplaatst moet worden. Het werkt het snelst als je Marten appt. De aanvoerders hebben het telefoonnummer van Marten wel;
 • Geef meteen één of twee data door waarop je de wedstrijd kunt inhalen. Dit zal vaak op een trainingsavond zijn;
 • Marten geeft de wijziging door aan de Nevobo en neemt contact op met de tegenstander;
 • Informeer ook de scheidsrechter dat de wedstrijd verplaatst is.

Het kan ook voorkomen dat de tegenstander een wedstrijd (op het laatste moment) afzegt. Die zal in dit geval contact zoeken met de aanvoerder (evt. via Marten).

Helpen met het organiseren van ledenwerfacties

Vooruitlopend op volgend seizoen is ons opgevallen dat bij sommige teams de bezetting vrij dun is/wordt. Met name de bezetting in heren 1, meisjes A en recreanten dames 1 staat onder druk. Het zou zonde zijn als deze teams volgend jaar geen competitie kunnen spelen.

En hier hebben we jullie hulp bij nodig!

Ken jij iemand die het leuk zou vinden om bij ons in Hoogkerk te spelen? Meld hem of haar dan nu aan bij de TC voor een gratis proeftraining (smashandblocktc@gmail.com)! Hij/zij kan altijd drie keer gratis meedoen om te kijken hoe volleybal bevalt.

Heb je ideeën en lijkt het je leuk om ons te helpen met het opzetten van activiteiten om nieuwe leden te werven, zoals het organiseren van een toernooi of iets anders leuks? Meld je dan aan! Dat kan bij Niels Kappen (bestuurslidalgemeen@smashandblock.nl). Jullie hulp wordt erg gewaardeerd!

ALV op 29 maart

Op dinsdag 29 maart vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. Onder voorbehoud van eventuele coronamaatregelen vindt de ALV dit jaar weer fysiek plaats in de kantine of grote zaal van Sporthal Hoogkerk. Tijdens de ledenvergadering wordt onder andere besloten over de volgende onderwerpen:

 • Terugblik op 2021 van het bestuur en de diverse commissies;
 • Financiën: jaarcijfers 2021 en begroting 2022;
 • Bestuurswisselingen;
 • Contributie voor komend seizoen.

Jullie input is belangrijk, dus we hopen dat jullie in grote getale komen! Het zou fijn zijn als in ieder geval ieder team vertegenwoordigd is. De inloop is om 19.30 en de vergadering start om 20.00 uur. Zet 29 maart dus alvast in je agenda!

Penningmeester en wedstrijdsecretaris gezocht

Zowel Marten Antoons (wedstrijdsecretaris) als Jolanda Mosselaar (penningmeester) zullen de komende ALV afscheid nemen. Het is super dat zij zich de afgelopen jaren ingezet hebben voor de club, heel erg bedankt!

Er zijn daarom twee vrijwilligers nodig om het bestuur compleet te maken. Wil jij een van deze functies oppakken? Of voor jeugdleden: een van de ouders? Meld je dan vóór 29 maart aan bij Leon (voorzitter@smashandblock.nl). Een leuke manier om je in te zetten voor de club en tegelijk wat bestuurlijke ervaring op te doen!

Wat houdt een functie als penningmeester of wedstrijdsecretaris precies in?

Penningmeester

 • Bijwonen van bestuursvergaderingen (6-8x per jaar) en ALV;
 • Contributie innen;
 • Betalingen verrichten;
 • Boekhouding bijhouden in een eenvoudig boekhoudpakket E-Boekhouden;
 • Voorbereiden jaarcijfers en begroting in overleg met andere bestuursleden;
 • 1x per seizoen reserveren van de sporthal voor de trainingsavonden bij Sport050.

Enige affiniteit met financiën is handig, maar je hoeft zeker geen financiële expert te zijn om de rol van penningmeester goed in te vullen. De tijdsbesteding is ongeveer 1 tot 2 uur per week.


Wedstrijdsecretaris

 • Bijwonen van bestuursvergaderingen (6-8x per jaar) en ALV;
 • Opgeven van teams voor het nieuwe seizoen;
 • Aan- en afmelden van leden bij de Nevobo, incl. het inschrijven van leden in het digitaal wedstrijdformulier (DWF);
 • Voor thuiswedstrijden samen met de Nevobo reserveren van de sporthal bij Sport050;
 • Bij verplaatsingen van wedstrijden: overleg met tegenstander en aanvoerder Smash and Block;
 • Contacten onderhouden met scheidsrechterscommissie en Nevobo.

Voor de wedstijdsecretaris zit het meeste werk in augustus-september als de teams moeten worden ingeschreven. Met ca. 80-90 leden is dit redelijk overzichtelijk.

Lotenverkopers Grote Clubactie in het zonnetje gezet

De jeugdleden die 5 loten of meer hadden verkocht hebben hun cadeautje in ontvangst genomen. Door alle coronamaatregelen en bij behorende quarantaine verplichtingen werd de uitreiking een paar keer uitgesteld. Maar woensdag 9 februari was het eindelijk zover. De drie topverkopers, Vianne, Angwi en Iris mochten naast een tasje gevuld met snoep ook een cadeaubon in ontvangst nemen. Bedankt voor jullie inzet want zonder jullie hadden we nooit het mooie bedrag van € 1033,- in ontvangt mogen nemen.

2x winst voor jeugdteams op zaterdag 12 februari

Zaterdag 12 februari hadden zowel team CMV4  als Meisje B een wedstrijd. En het was een top zaterdag voor de jeugd van Smash & Block! CMV speelt altijd 2 wedstrijden op één ochtend en wist beide wedstrijden te winnen. Ook meisjes B boekte een 4-0 overwinnen. Goed gedaan toppers!

Enquête komend seizoen

De technische commissie (TC) is de enquête aan het voorbereiden om de wensen en ontwikkelingen te inventariseren voor komend seizoen. Zo krijgt de TC inzicht in de teambezetting en op welke onderdelen jullie de vereniging zouden willen helpen. De enquête wordt binnenkort verstuurd.

Feest 60-jarig bestaan

Nu de coronamaatregelen meer een meer verdwijnen kan de activiteitencommissie eindelijk aan de slag met het maken van concrete plannen voor ons 60 jarig jubileum. Zodra er meer duidelijk is zal je hierover lezen in de nieuwsbrief. Want een 60 -jarig jubileum laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

Grensoverschrijdend gedrag

Naar aanleiding van The Voice is er veel aandacht voor grensoverschrijdend gedrag. Maar wat is eigenlijk grensoverschrijdend? En waar kun je terecht als je ergens mee zit?

Wat is grensoverschrijdend gedrag?
Bij grensoverschrijdend gedrag kun je denken aan alles waar iemand zich niet prettig bij voelt. Het kan bijvoorbeeld gaan om dubbelzinnige opmerkingen, gebaren, appjes of opmerkingen. Een vervelend grapje, ongewenst aanraken, schelden of pesten, het valt allemaal onder grensoverschrijdend gedrag. Binnen Smash and Block vinden wij het belangrijk dat er een veilig sportklimaat is en blijft.

Twijfel jij hoe jouw eigen gedrag overkomt op anderen? Zie jij wel eens iets gebeuren wat grensoverschrijdend lijkt? Of ben je misschien zelf slachtoffer? In alle gevallen kun je contact opnemen met de vertrouwenspersoon of een anonieme melding doen.

Contactpersonen
De vertrouwenspersoon binnen Smash and Block is Erik Tiesma (heren 1), bereikbaar via vertrouwenspersoon@smashandblock.nl.
Heb je liever contact met iemand buiten Smash and Block? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Daarom is er ook een onafhankelijke contactpersoon van de Nevobo. Dat is Janine Pleizier. Zij is bereikbaar via 06-4631 7335 of per mail: janine.pleizier@nevobo.nl. Of liever helemaal anoniem contact zoeken? Dat kan ook via deze link.

Aflevering 1: de trainer/coach
In de nieuwsbrief zullen wij regelmatig aandacht besteden aan gedragscodes van het Centrum Veilige Sport. In deze eerste aflevering: de trainer/coach!
Van een trainer/coach verwachten wij dat hij/zij nooit alleen met een jeugdlid in de kleedkamer of sporthal is. Maar waar moet je nog meer op letten als trainer/coach, speler of ouder?