Nieuwsbrief januari 2022

We kunnen weer trainen!

In de persconferentie van vrijdag 14 januari is aangekondigd dat de binnensportlocaties weer open mogen. Dat betekent dat we weer kunnen trainen! Dat is natuurlijk goed nieuws! Vanaf woensdag 19 januari trainen we weer op de gebruikelijke tijden.

Er is een update van het coronaprotocol gemaakt. De volledige tekst vind je hier. De belangrijkste punten hieruit:

  • Senioren (18+) hebben een QR-code nodig. Er is een schema opgesteld welk team wanneer de QR-codes controleert;
  • Mondkapjes en 1,5 meter afstand houden als je 13 jaar of ouder bent (behalve tijdens de training);
  • De kantine en tribune zijn gesloten;
  • De kleedkamers, douches en toiletten zijn open;
  • Oefenwedstrijden met andere Smash and Block-teams zijn toegestaan.

Lycurgus Volleybal Watch & Play

Op 6 november is er door Lycurgus in samenwerking met de Hanzehogeschool een volleybalclinic georganiseerd. En een aantal meiden van meisjes B hadden zich hiervoor aangemeld. Om 17.30 uur moesten ze in sportieve kleding bij het Alfa College zijn. Daar hebben ze eerst een volleybalclinic gekregen. Na de volleybalclinic hebben ze kennis kunnen maken met de spelers van Lycurgus. De meiden hadden de oude volleybalshirts meegenomen en die hebben de heren van handtekeningen voorzien. Helemaal in hun nopjes mochten ze daarna plaatsnemen op de tribune om de wedstrijd van de heren bij te wonen. Uiteindelijk gingen ze met een gevulde goodiebag weer richting huis.

Blijkbaar hebben de meiden tijdens de clinic goed opgelet. Want op zaterdag 27 november hebben ze voor het eerst een wedstijd gewonnen!!!!

Sinterklaas Drive-In

Wat moet je doen als je alles klaar hebt staan voor een gezellige sinterklaasvolleybalavond en er mag in verband met extra maatregelen niet gevolleybald worden? Nou, dan organiseer je een Sinterklaas Drive-In voor de jeugdleden. Op woensdag 1 december konden onze jeugdleden tussen 17.45 en 18.15 uur een presentje ophalen bij de parkeerplaats van sporthal Hoogkerk. Omdat een parkeerplaats nou niet echt een gezellige uitstraling heeft en je wel moet weten waar je moet zijn was het hek achter de auto van Yvonne verzien van lampjes. Zo wist iedereen waar hij/zij moest zijn. Vanuit de kofferbak klonken op de achtergrond Sinterklaasliedjes en zo kreeg de donkere parkeerplaats toch nog een feestelijk tintje. Alle jeugdleden hebben een tasje gekregen met ingrediënten (chocoladeletter, pepernoten, kikkers en chocolademunten) voor een gezellige Sinterklaasavond. En wat vonden ze het leuk.

Naast de jeugdleden zijn ook onze trainers in het zonnetje gezet. Een aantal is langsgekomen bij de Drive-In en heeft een decemberpakket in ontvangst genomen. De trainers die niet langs konden komen hebben het pakket thuis bezorgd gekregen.

Grote Clubactie levert € 1033,- op

We hadden als doel € 750,- gesteld en dat hebben we ruim gehaald. Dit is gelukt door de verkoop van 2 superloten, 1 door Hopma Makelaardij en 1 door Makelaardij van der Houwen. (Een superlot is een lot die 50 loten vertegenwoordigd).

Maar bovenal door de inzet van onze jeugdleden. Want onze jeugdleden hebben gezamenlijk maar liefst 230 loten verkocht. En daar zijn we supertrots op. Als bestuur maken we altijd de afspraak dat de jeugdleden die 5 loten of meer verkopen een attentie van de club ontvangen. En dat de drie topverkopers een prijs in ontvangst kunnen nemen. Onze drie topverkopers zijn:

  1. Vianne Huseman (CMV-4) met maar liefst 46 loten
  2. Angwi Sama (CMV-4) 31 loten
  3. Iris Appeldooren (meisjes B) 24 loten

Rosanne, Lotte, Zoe, Janneke, Sanne, Nikky, Jytte, Sanne Lente, Benjamin, Jikke, Rebecca en Anniek hebben allemaal meer dan 5 loten verkocht dus voor jullie ligt er ook een presentje klaar. Aanstaande woensdag (19 januari) zal Yvonne in de zaal langskomen om het uit te delen.

Bestuur in het zonnetje

Afgelopen jaar is het bestuur meer dan druk geweest om – ondanks de steeds wisselende coronaregels – toch steeds weer allerlei activiteiten en trainingen voor jullie te organiseren. Ontelbare protocollen, buiten trainen, toch weer binnen, online ledenvergaderingen en wat allemaal nog meer. Het maakte het in ieder geval een extra uitdagend jaar!

Helaas kon het bestuursetentje voor het tweede jaar op rij niet doorgaan door de coronamaatregelen. Toch wilden we de inzet van het bestuur niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom is onze voorzitter (Leon) bij iedereen langsgeweest en daarbij zijn ze allemaal in het zonnetje gezet! Een Janzen verwenpakket voor de dames en een bierpakket voor de heren. Yvonne, Niels, Jolanda, Marten, Jantina en natuurlijk ook Leon: enorm bedankt voor jullie inzet!

Januari geen contributie

Omdat er in december en januari minder getraind kon worden, is besloten om voor januari geen contributie te innen.

Poiesz Jeugd Sponsor Actie vanaf 14 februari

Ook dit jaar is Smash and Block weer ingeloot voor de Jeugd Sponsor Actie bij de Poiesz in Hoogkerk. We kunnen dus weer met z’n allen de kokers gaan vullen met sponsormunten. Jij helpt toch ook om de kokers te vullen?

Met de opbrengst van deze actie kunnen we materialen aanschaffen of leuke activiteiten organiseren voor onze jeugdleden. We roepen jullie allemaal op om zoveel mogelijk boodschappen te doen bij Poiesz en Jeugd Sponsor Munten te sparen. Hoe meer Jeugd Sponsor Munten in de koker van onze vereniging worden gestopt, hoe meer sponsorgeld aan het eind van de actie door Poiesz Supermarkten wordt uitgekeerd.

Vanaf 14 februari tot 10 april spaar je gratis sponsormunten bij je boodschappen
Je krijgt de jeugdsponsormunten bij de kassa van alle Poiesz supermarkten. Bij elke € 10,- aan boodschappen ontvang je een jeugdsponsormunt. Daarnaast zijn er wekelijks aanbiedingen waarmee je extra munten kunt sparen.
De koker voor de Jeugd Sponsor Munten van onze vereniging is te vinden bij de Poiesz in Hoogkerk. De Jeugd Sponsor Actie loopt van maandag 14 februari tot en met zondag 10 april a.s.

Op 30 maart bestaat onze club 60 jaar

Het is bijna zover….op 30 maart bestaat onze club 60 jaar. En dat moet natuurlijk gevierd worden. De activiteitencommissie zorgt dat er iets leuks georganiseerd wordt om dit met jullie te vieren. Zodra er meer duidelijk is en we een datum hebben vastgelegd informeren wij jullie hierover. In verband met alle coronamaatregelen lijkt het ons in ieder geval verstandig om de activiteit iets verderop in het jaar te plannen.