Nieuwsbrief juli 2022

Terugblik op een spetterend jubileumfeest!

Op 10 juni was het dan eindelijk zo ver en hebben we het 60-jarig bestaan van Smash and Block gevierd. De activiteitencommissie had alles tot in de puntjes verzorgd (waarvoor dank!) en zo hebben we met er met z’n allen een mooie avond van gemaakt! Dat begon met een gezellige bingo voor de jeugd, onder enthousiaste leiding van Arwen:

Daarna schoven ook de senioren aan, en was er een goed verzorgd buffet voor iedereen. We hadden deze avond een speciale gast: Tinus de Weerd. Tinus is één van de personen die 60 jaar geleden Smash and Block heeft opgericht. In al die jaren is hij in verschillende hoedanigheden verbonden geweest aan onze vereniging: als sporter, voorzitter, scheidsrechter, scheidsrechtersopleider en erelid. Dat is is iets om trots op te zijn en daarom vonden wij het erg mooi dat hij en zijn vrouw erbij konden zijn. Uiteraard werd Tinus ook even in het zonnetje gezet met een dinerbon voor 2 personen.

Smash and Block is in 1962 met de eerste trainingen begonnen in een boerenschuur. Deze werd later ingewisseld voor een kleine zaal bij een school. Via het gymlokaal aan de J.A. de Bree-Meijerstraat trainen we sinds 1980 in de sporthal in Hoogkerk, waar we altijd gastvrij worden ontvangen. Reden te meer om ook het dorpshuis een presentje aan te bieden in de vorm van een fotolijst met alle teamfoto’s. Deze heeft inmiddels een mooi plekje in de kantine gekregen.

De avond werd afgesloten met een DJ en karaokefestijn. Daarbij bleek dat de meeste teams behoorlijk hun best hadden gedaan voor hun karaokeact. En anderen hielden het bij tequila 😉

Heren 1 kampioen

In dit ingekorte seizoen is het de heren gelukt om kampioen te worden in de 2e klasse! Dat is een superprestatie natuurlijk! Gefeliciteerd mannen!
Het was tot het laatste moment spannend in de poule. Nadat de heren de laatste wedstrijd met 4-0 hadden gewonnen en enkele dagen later duidelijk werd dat de laatste wedstrijd van de nummer 2 was afgelast, kon het kampioenschap gevierd worden met een welverdiende beker, medailles en natuurlijk een lekkere schaal bitterballen en een biertje!

Geslaagde seizoensafsluiting Binn’npret

De afsluiting van het seizoen kon dit jaar gelukkig ook weer doorgaan. En zo hadden we in juni dus niet één leuke activiteit maar twee! We zijn op 22 juni om 17.00 uur begonnen met de activiteiten voor de jeugd. Bij Binn’npret had bossaball plaats gemaakt voor katabal. Een heel leuk nieuw spel dat in twee teams gespeeld wordt. Het doel is om met een hele grote katapult de flessen van het kasteel van de tegenstander te schieten. Het team moet er samen voor zorgen dat ze de katapult goed neerzetten en voldoende ballen hebben om mee te schieten. Het kwam dus aan op goed teamwork. Daarnaast hebben ze net als voorgaande jaren Archery tag gespeeld en natuurlijk hebben ze nog gevolleybald. Als afsluiting hebben we samen patat met een snack gegeten.

Om 19.00 uur waren de seniorenteams aan de beurt. Op 4 velden zijn 8 teams met elkaar de (beachvolleybal) strijd aangegaan. De teams waren gemixt, hierdoor waren alle teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Het winnende team heeft uiteindelijke een pitcher met bier in ontvangt genomen. Het was een geslaagde afsluiting van het seizoen.

Afscheid trainers Tristan en Sietse

Na dit seizoen stoppen Tristan en Sietse als trainers van respectievelijk heren 1/dames 1 en meisjes A. Beide zijn bij de seizoensafsluiting in het zonnetje gezet met een leuk cadeau. Allebei heel erg bedankt dat jullie training hebben willen geven de afgelopen seizoen(en)!

Gratis proeftrainingen in augustus

Op initiatief van Jun (trainer D2/H1) en in samenwerking met de ledenwerfcommissie en het bestuur organiseert Smash and Block in augustus een drietal proeftrainingen voor senioren. Deze zijn op:

Het doel is om nieuwe leden te werven voor de teams die hiervoor nog ruimte hebben. Dat is met name bij dames 1 team van afgelopen jaar (komend seizoen: 2e klasse), heren 1 (2e klasse) en recreanten dames hoog. Maar ook andere aanmeldingen zijn uiteraard welkom. Omdat het vakantie is, is sporthal Hoogkerk gesloten. De proeftrainingen zijn daarom in sporthal Kardinge (Kardingerplein 1).

Vanuit het internationale studentencircuit zijn de eerste vijf aanmeldingen al binnen! Ken jij iemand die hier echt aan mee moet doen? Je kunt je opgeven via deze Google Form.

Omdat we niet precies weten hoeveel aanmeldingen er komen, kun je je ook als Smash and Block-lid opgeven. Mocht er ruimte zijn, dan kun je alvast wat volleybalritme opdoen aan het eind van de vakantie. Daarmee zorgen we dat er altijd een goede bezetting is.

24 september feestelijke viering 75-jarig bestaan Nevobo

Op zaterdag 24 september viert de Nederlandse Volleybalbond haar 75-jarig bestaan. Dit viert de Nevobo graag met alle leden en ex-leden. Er is een heel programma waarbij je ‘s middags een aantal activiteiten doet (en zelf ook in actie kunt komen) en ‘s avonds de wedstrijden van het WK volleybal voor dames kunt kijken!

Voor € 7,50 kun je deze dag bijwonen. Schrijf je in via dit inschrijfformulier. Het festijn is in Arnhem.

Meer informatie vind je hier.

2 november Smash & Block lustrumtoernooi

Zoals jullie wellicht hebben vernomen kon ons toernooi in mei door omstandigheden niet doorgaan. Daarom doen we in het najaar een nieuwe poging! Op woensdag 2 november organiseert de ledenwerfcommissie alsnog een lustrumtoernooi! Zoek dus vrienden, familie, buren, studie- en teamgenoten bij elkaar en geef je op! Er is zowel een recreatieve poule als een prestatie-poule.

Vakantiegroet

Na alle feestjes is het tijd om even bij te komen. We wensen jullie allemaal een hele fijne en zonnige vakantie toe en hopen jullie weer te zien op de eerste training van het seizoen op woensdag 31 augustus!