Nieuwsbrief maart 2022

ALV op 29 maart

Op dinsdag 29 maart vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. De ALV vindt dit jaar weer fysiek plaats in de kantine of grote zaal van Sporthal Hoogkerk. Tijdens de ledenvergadering komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Terugblik op 2021 van het bestuur en de diverse commissies;
 • Financiën: jaarcijfers 2021 en begroting 2022;
 • Bestuurswisselingen;
 • Contributie voor komend seizoen.

Jullie input is belangrijk, dus we hopen dat jullie in grote getale komen! Het zou fijn zijn als in ieder geval ieder team vertegenwoordigd is. De inloop is om 19.30 uur en de vergadering start om 20.00 uur. Zet 29 maart dus alvast in je agenda!

Wedstrijdsecretaris gezocht!

Zowel Marten Antoons (wedstrijdsecretaris) als Jolanda Mosselaar (penningmeester) zullen de komende ALV afscheid nemen. Het is super dat zij zich de afgelopen jaren ingezet hebben voor de club, heel erg bedankt!

Er zijn daarom twee vrijwilligers nodig om het bestuur compleet te maken. Inmiddels heeft Manja (moeder van Jikke, CMV-4) zich aangemeld voor de functie van penningmeester. We zijn nog op zoek naar een wedstrijdsecretaris. Is dat iets voor jou? Of voor jeugdleden: een van de ouders? 
Meld je dan vóór 29 maart aan bij Leon (voorzitter@smashandblock.nl). Een leuke manier om je in te zetten voor de club en tegelijk wat bestuurlijke ervaring op te doen!
Maar wat houdt de functie van wedstrijdsecretaris precies in?

Wedstrijdsecretaris

 • Bijwonen van bestuursvergaderingen (ca. 6x per jaar) en ALV;
 • Opgeven van teams voor het nieuwe seizoen;
 • Aan- en afmelden van leden bij de Nevobo, incl. het inschrijven van leden in het digitaal wedstrijdformulier (DWF);
 • Voor thuiswedstrijden samen met de Nevobo reserveren van de sporthal bij Sport050;
 • Bij verplaatsingen van wedstrijden: overleg met tegenstander en aanvoerder Smash and Block;
 • Contacten onderhouden met scheidsrechterscommissie en Nevobo.

Voor de wedstijdsecretaris zit het meeste werk in augustus-september als de teams moeten worden ingeschreven. Met ca. 80-90 leden is dit redelijk overzichtelijk.

Geen promotie of degradatie dit seizoen

De eerste weken dat de competitie werd hervat zijn er veel wedstrijden afgelast of verplaatst door coronabesmettingen. We geven de teams zo veel mogelijk ruimte om wedstrijden te spelen, bijvoorbeeld ook op trainingsavonden. Omdat lang niet alle wedstrijden gespeeld kunnen worden, heeft de Nevobo besloten dat er dit geen jaar geen promotie of degradatie plaatsvindt. Het hele bericht lees je hier.

Heeft jouw team nog wedstrijden in te halen? Vraag dan aan de aanvoerder om dit af te stemmen met de wedstrijdsecretaris (Marten Antoons, wedstrijdsecretaris@smashandblock.nl).

Wil je volgend seizoen met jouw team toch liever in een andere klasse spelen? Vul dit dan straks in de enquête van de TC in. Dan gaan we in overleg met de Nevobo om te kijken wat er mogelijk is.

Gratis volleyballen voor minima

Voor jeugdleden uit gezinnen met een laag inkomen was het al mogelijk om gratis te volleyballen via het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Sinds kort is dit ook mogelijk voor volwassenen via het Volwassenenfonds. Ben je lid van Smash and Block en kun je financiële ondersteuning gebruiken? Of ben je nog geen lid maar wil je dat wel worden? Als je voldoet aan de voorwaarden hieronder, dan helpt het fonds je met het betalen van de contributie. Zij vergoeden de contributie en sportkleding tot maximaal € 300. Omdat onze contributie veel lager is dan € 300, vergoeden ze dus alles en krijg je er ook nog gratis sportkleding bij! De voorwaarden:

 • Je bent 18 jaar of ouder; en
 • Je bent geen student of scholier; en
 • Je hebt een Stadjerspas of een inkomen op bijstandsniveau (maximaal 120% van de bijstandsnorm).

Voldoe je hieraan? Stuur dan een mail naar Paul Kelly (wijhoogkerk@wij.groningen.nl) of bel 050-3674566. Twijfel je of kom je er niet uit? Dan kun je Paul ook altijd een mail sturen en dan gaat hij je helpen.

Helpen met het organiseren van ledenwerfacties

In de vorige nieuwsbrief hebben we jullie gevraagd om te helpen met het opzetten van activiteiten om nieuwe leden te werven, zoals het organiseren van een toernooi of iets anders leuks. Helaas heeft zich nog niemand aangemeld. Maar er is goed nieuws, dat kan alsnog! Heb jij goede ideeën of wil je helpen met het uitwerken van een goed idee van iemand anders? Meld je dan aan! Dat kan bij Niels Kappen (bestuurslidalgemeen@smashandblock.nl). Jullie hulp wordt erg gewaardeerd!

Sponsormoment Cosun op thuisspeeldag 16 april

Dit seizoen hebben alle teams nieuwe shirts gekregen van onze hoofdsponsor Cosun. Daar willen we ze graag voor bedanken. Daarom hebben we Cosun uitgenodigd op 16 april bij onze thuisspeeldag. Er komt die dag een officieel sponsormoment, waarbij we Cosun zullen bedanken voor hun hoofdsponsorschap.

De seniorenteams en meisjes B hebben die dag al een wedstrijd om 16.30 / 18.15 uur. Het zou leuk zijn als ook alle jeugdleden in wedstrijdtenue aanwezig zijn, zodat we een gezamenlijke foto kunnen maken. Iedereen die dat wil kan op het derde veld gezellig een wedstrijdje spelen. Uiteraard zijn ook de recreanten, ouders en meisjes A welkom!

Incasso tweede deel Nevobo-kosten bij wedstrijdspelers

In maart zal het tweede deel van het teamgeld worden geïncasseerd bij de wedstrijdspelers. Het teamgeld is gelijk aan de Nevobo-kosten van jouw team gedeeld door het aantal wedstrijdspelers.
Verder heeft de Nevobo de lidmaatschapskosten dit seizoen verhoogd van € 15 naar € 17,50 (incl. sportstimuleringsfonds). In december is hiervoor € 15 geïncasseerd. In maart wordt de resterende € 2,50 geïncasseerd.

Tussenstand Poiesz actie

Onze vereniging doet dit jaar weer mee met de Jeugd Sponsor Munten Actie bij supermarkt Poiesz in Hoogkerk! Met de opbrengst van deze actie organiseren we leuke activiteiten voor onze jeugdleden of schaffen we materialen aan. Wij roepen jullie allemaal op om zoveel mogelijk boodschappen te doen bij Poiesz en daarmee Jeugd Sponsormunten te sparen.
Hoe meer munten er bij Poiesz Hoogkerk in de koker van Smash and Block worden gestopt, hoe meer sponsorgeld aan het eind van de actie door Poiesz supermarkten wordt uitgekeerd!

Tussenstand
We doen het behoorlijk goed en staan op de tweede plaats!

We blijven natuurlijk graag de scouting voor, dus dan moeten we nog even aan de bak!

Hoe spaar je munten?
Jeugd Sponsor Munten krijg je gratis bij de kassa van alle Poiesz supermarkten. Bij iedere € 10 aan boodschappen krijg je een munt. Je krijgt extra munten bij aankoop van een sponsorproduct of een speciale jeugd sponsor weekaanbieding (1, 5 of 15 extra munten!). Zeker met de weekaanbieding van 15 munten gaat het extra snel! Deze week is de aanbieding met 15 extra munten de oranjekoek! Dat is zeker een aanrader!

Jeugdtoernooi Annen

Sportvereniging Annen houdt in juni zowel een CMV-toernooi als een toernooi voor meisjes A, B en C. Meer informatie vind je op de flyers hieronder:

Grensoverschrijdend gedrag deel 2: de sporter

In de nieuwsbrief zullen wij regelmatig aandacht besteden aan grensoverschrijdend gedrag en de gedragscodes van het Centrum Veilige Sport. In deze tweede aflevering: de sporter zelf!
Van een speler verwachten we dat hij/zij zich netjes gedraagt, met respect naar medespelers, de tegenstander en scheidsrechter. Maar waar moet je nog meer op letten als speler of ouder?

Wat is grensoverschrijdend gedrag?
Bij grensoverschrijdend gedrag kun je denken aan alles waar iemand zich niet prettig bij voelt. Het kan bijvoorbeeld gaan om dubbelzinnige opmerkingen, gebaren, appjes of opmerkingen. Een vervelend grapje, ongewenst aanraken, schelden of pesten, het valt allemaal onder grensoverschrijdend gedrag. Binnen Smash and Block vinden wij het belangrijk dat er een veilig sportklimaat is en blijft. Twijfel jij hoe jouw eigen gedrag overkomt op anderen? Zie jij wel eens iets gebeuren wat grensoverschrijdend lijkt? Of ben je misschien zelf slachtoffer? In alle gevallen kun je contact opnemen met de vertrouwenspersoon of een anonieme melding doen.

Contactpersonen
De vertrouwenspersoon binnen Smash and Block is Erik Tiesma (heren 1), bereikbaar via vertrouwenspersoon@smashandblock.nl.
Heb je liever contact met iemand buiten Smash and Block? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Daarom is er ook een onafhankelijke contactpersoon van de Nevobo. Dat is Janine Pleizier. Zij is bereikbaar via 06 – 4631 7335 of per mail: janine.pleizier@nevobo.nl. Of liever helemaal anoniem contact zoeken? Dat kan ook via deze link.