Nieuwsbrief november 2021

Zaterdag 30 oktober was onze volleybaldag

Afgelopen zaterdag was er een volleybaldag georganiseerd. De dag begon met jeugdwedstrijden.  Eindelijk mocht ons CMV-4 team weer 2 wedstrijden spelen in onze eigen sporthal in Hoogkerk. Naast de 2 wedstrijden van ons eigen CMV team waren er nog 18 wedstrijden die gespeeld werden deze ochtend. Met de hulp van Ali, Esther, Albert, Sietse, Louise, Janneke, Rosanne, Anniek, Jytte, Jikke, Dorien, Melissa, Iris, Bonnie, Audrey, Willy, Sharon en Yvonne zijn alle velden opgebouwd en/of afgebroken en de wedstijden begeleid. Zonder jullie hulp was het niet gelukt. Fijn dat we op jullie konden rekenen.

De dag was extra feestelijk aangekleed met ballonnen en slingers. En ook dit versieren ging natuurlijk niet vanzelf. Christian, Erik, Niels, Bonnie, Audrey en Willy waren al vroeg van de partij om de boel feestelijk aan te kleden. Albert Heijn Hoogkerk heeft ons gesponsord met heel veel fruit dat uitgedeeld kon worden aan spelers en bezoekers. En om half 11 was de eerste verloting met mooie prijzen voor jong en oud.

Na het ochtendprogramma zijn we om 16.00 uur weer verder gegaan. Om 16.30 uur had heren 1 namelijk een wedstrijd en om 18.15 uur was dames 2 aan de beurt. Helaas werd de wedstrijd van onze nieuwe dames 1 verplaatst, maar dat mocht de pret niet drukken. Om 20.00 uur was de 2e verloting en waren er weer mooie prijzen te winnen zoals rollades, een groentepakket, een weekendje Limburg voor 2 personen en nog veel meer.

Audrey, Judith, Jacqueline en Yvonne hebben ervoor gezorgd dat alles weer werd opgeruimd.

We kunnen terugkijken op een hele geslaagde dag. En zien een herhaling in de toekomst wel zitten!

Mini van de week

Voor het eerst hebben we op de Volleybaldag aan de jeugd gevraagd of zij het leuk zouden vinden om mini van de week te worden! Benjamin en Rebecca meldden zich spontaan aan en konden zo bij heren 1 en dames 2 van dichtbij een seniorenwedstrijd meemaken. Meedoen met de warming-up, de eerste bal van de wedstrijd opslaan, tijdens de wedstrijd op de bank en natuurlijk na afloop een heerlijk patatje met wat drinken!

Wil jij dit ook? Meld je dan aan voor de volgende thuiswedstrijd via bestuurslidalgemeen@smashandblock.nl.

Benjamin
Rebecca

Sporten alleen met QR-code, Smash and Block moet dit zelf controleren

De overheid heeft vanaf 6 november nieuwe coronaregels vastgesteld. Daarbij wordt bij de ingang van de sporthal en sportkantine gecontroleerd of je in het bezit bent van een coronatoegangsbewijs / de QR-code. Dat betekent: gevaccineerd, getest of (recent) hersteld van corona. Zorg dus dat je je QR-code bij je hebt als je een training of wedstrijd hebt, of als je wilt komen kijken!

De QR-code is nodig voor zowel publiek als sporters vanaf 18 jaar. Voor de jeugd tot en met 17 jaar is dus geen QR-code nodig.
Er is daarnaast een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters en alle vrijwilligers. Dit geldt echter niet voor ouders die meerijden naar thuis- of uitwedstrijden, zij moeten bij binnenkomst wel een coronatoegangsbewijs tonen.
Daarnaast wordt geadviseerd om weer 1,5 meter afstand te houden.

Sport050 geeft aan dat verenigingen zelf verantwoordelijk zijn voor de naleving hiervan. Praktisch betekent dat dat er bij de ingang continu iemand moet staan om QR-codes te controleren. We zijn nog aan het kijken hoe we hier praktisch invulling aan kunnen geven.
Als bestuur kunnen we dit niet alleen. Help jij om het te organiseren? Dat zou super zijn! Stuur dan even een mail naar secretaris@smashandblock.nl.
Het kan bijna niet anders dan dat we alle teams zullen moeten vragen om af en toe te helpen bij het scannen van de QR-codes.

Nieuwe shirts gesponsord door Cosun Beet Company

Zoals TikTok Tammo zegt “Free the Bietn” oftewel de suikerbieten gaan weer uit de grond en het is weer druk met vrachtwagens die naar Hoogkerk rijden. Ditmaal niet met Suikerunie op de wagens, maar Cosun Beet Company! Door deze naamsverandering heeft onze hoofdsponsor gevraagd alle shirts te vervangen met hun nieuwe bedrijfsnaam.

De kledingcommissie is de afgelopen maanden druk bezig geweest om dit te regelen en afgelopen zaterdag zijn de nieuwe shirts gepresenteerd. Ook zijn er nieuwe teamfoto’s gemaakt voor op de website. Tijd om alle teams even bij langs te gaan op de website 😉

Erik, Niels en Sita, bedankt voor jullie hulp!

Hopma Makelaardij en Makelaardij van der Houwen kopen allebei een superlot!

Bij de start van de Grote Clubactie konden we al vermelden dat de ex-werkgever van Yvonne (Hopma Makelaardij) zo sportief was om ook dit jaar een superlot te kopen. De koper van een superlot koopt in één keer 50 loten. Van deze 50 loten gaat net als bij alle andere loten 80% gelijk naar de vereniging. Daarnaast maakt de vereniging door de verkoop van een superlot kans op € 5.000 voor de clubkas.  Donderdag 4 november was het foto moment. En soms heb je gewoon het geluk dat op dat moment ook je ex-collega (van ruim 17 jaar geleden) even op bezoek is. En als hij dan roept: “doe mij ook zo’n lot” heb je ineens 2 superloten verkocht. Thomas van Hopma Makelaardij en Jacco van Makelaardij van der Houwen ontzettend bedankt!

Zaterdag 6 november gaan 6 meiden van meisjes B naar Lycurgus

Lycurgus heeft in samenwerking met de Hanzehogeschool en leuk evenement georganiseerd voor kinderen tussen de 12 t/m 18 jaar. Meisjes A en B is gevraagd of ze deel willen nemen. Aanstaande zaterdag gaan 6 meiden van meisjes B naar het evenement toe. Ze krijgen een volleybal clinic en mogen kennismaken met de spelers van Lycurgus. En als afsluiting kunnen ze de Lycurgus aanmoedigen bij de wedstijd die om 20.00 uur gespeeld wordt. We wensen de meiden heel veel plezier en horen graag hoe het geweest is. 

Contributie vanaf november

De afgelopen periode hebben we geen contributie geïnd, dit naar aanleiding van de corona compensatieregeling. Nu we weer met zijn allen lekker aan het volleyballen zijn, komt er ook een einde aan deze compensatieregeling. Vanaf deze maand wordt de contributie weer geïncasseerd. Iedereen krijgt een rekening per mail toegestuurd. Als je toestemming hebt gegeven voor automatische incasso hoef je verder niet iets te doen en dan wordt de contributie maandelijks rond de 26e van je rekening afgeschreven. Voor leden die geen gebruik maken van automatische incasso is het verzoek om de rekening, onder vermelding van het factuurnummer, over te maken.

Daarnaast zullen in december het teamgeld en de Nevobo-kosten gefactureerd gaan worden. Iedereen die competitie speelt, krijgt hiervan een factuur toegestuurd.

Wist je dat je korting krijgt op je contributie als je langdurig geblesseerd bent? Stuur dan een mail naar penningmeester@smashandblock.nl en dan wordt het geregeld voor je.