Nieuwsbrief oktober 2020

Verlenging hoofdsponsoring Cosun Beet Company (Suikerunie) met nieuwe shirts

De sponsorafspraken met onze hoofdsponsor Cosun Beet Company (voorheen: Suikerunie) zijn verlengd. Dat is natuurlijk goed nieuws! Namens de vereniging hebben we Cosun Beet Company bedankt met een mooie collage van onze shirts (met dank aan Gerard aan Sharon)!

Door de naamswijziging is de wens dat er nieuwe wedstrijdshirts worden besteld met het Cosun Beet Company logo. De kledingcommissie komt daarom binnenkort bij alle wedstrijdteams langs voor een inventarisatie van de maten, eventuele liberoshirts, e.d.

Alternatieve ALV met online vragenuurtje en online stemformulier

De Algemene Ledenvergadering (ALV) is de afgelopen tijd een paar keer uitgesteld door corona. Helaas constateren dat het coronavirus ook nu weer meer besmettingen veroorzaakt. Als bestuur vinden het daarom niet gepast om met veel mensen in een zaal te gaan vergaderen. Toch is het belangrijk dat jullie als leden inspraak hebben op belangrijke onderwerpen, zoals de hoogte van de contributie, bestuurswisselingen en onze financiën. We hebben daarom het volgende bedacht:

  • alle leden ontvangen binnenkort een link naar een online formulier. Daarin kunnen jullie stemmen over een aantal belangrijke besluiten;
  • via Zoom organiseren we op 26 oktober a.s. vanaf 20.00 uur een online vergadering. Daarin laat het bestuur een (foto)presentatie zien met de belangrijkste activiteiten, sportieve prestaties en ontwikkelingen in 2019 en begin 2020. Ook geven we een toelichting op de financiën van 2019, en de begroting van 2020;
  • in deze online vergadering kunnen jullie vragen stellen aan het bestuur, bijvoorbeeld over de onderwerpen waar je op kunt stemmen;
  • je kunt je vragen ook op een ander moment stellen bij één van de bestuursleden, bijvoorbeeld op een trainingsavond, of door een mail te sturen aan voorzitter@smashandblock.nl;
  • je hebt tot 15 november de mogelijkheid om het online stemformulier in te vullen;
  • de stemmen worden dan geteld, en we informeren jullie over de uitkomsten.

We realiseren ons dat dit anders is dan de traditionele ALV, maar het lijkt ons voor nu een mooie en veilige optie. Zo hebben jullie in ieder geval inspraak op het beleid van de vereniging.

CMV 3 heeft op 30 september de 1e wedstrijd gespeeld in Bedum

Zaterdag 30 september heeft CMV 3 de eerste wedstrijd gespeeld. En voor een aantal speelsters was het echt de allereerste volleybalwedstrijd in hun volleybalcarrière. En wat hadden ze er een zin in. De eerste twee wedstrijden werden verloren (12-31) en (18-23), maar de derde wedstrijd werd gewonnen. Met 22-20 kwam de meiden van CMV3 met winst van het veld. Goed gedaan meiden!

Helaas waren supporters niet toegestaan, maar gelukkig werden de thuisblijvers goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de zaal. Zo werden de wedstrijduitslagen en foto’s gedeeld via de app.

Meisjes C wint in sporthal De Brug

Meisjes C is de competitie goed gestart. In Hoogkerk werd er al 2x gewonnen en ook in sporthal De Brug wisten ze de winst binnen te slepen. Ze hebben met 2-1 gewonnen van Oranje Nassau en staan op dit moment op de tweede plaats, met nog een wedstrijd minder dan nummer 1.

Zaterdag 3 oktober – CMV-wedstrijden in sporthal Hoogkerk

Vorige week had Smash and Block de organisatie van de CMV-wedstrijden in handen. Onze meiden van CMV 3 en CMV 5 kwamen deze ochtend in actie. Al met al was het een zeer geslaagde ochtend!

In deze tijd vraagt het organiseren om een hele andere aanpak. Zo zat Jolanda bij de deur om ervoor te zorgen dat er niet te veel begeleiders mee naar binnen gingen. Publiek is immers niet toegestaan. Verder liep Leon rond als coronacoördinator en zorgde Yvonne voor de algehele coördinatie en het omroepen in de zaal. We moesten de teams vragen om pas 5 minuten voor de start naar binnen te gaan en zo snel mogelijk na afloop van de wedstrijden de zaal weer te verlaten.

We kunnen terugkijken op een geslaagde ochtend, en we hopen dat de volgende keer alle vaders, moeders, opa’s, oma’s, vrienden en buren weer op de tribune mogen zitten om de teams aan te moedigen.

Sietse, Niels, Ali, Jantina, Louise, Saskia en Eline, bedankt dat jullie scheidsrechter wilden zijn en hebben geholpen met opbouwen en/of afbreken. Zonder jullie hulp was het niet gelukt!

Smash and Block doet mee met de Grote Clubactie

Op zaterdag 19 september is de Grote Clubactie van start gegaan. De jeugdleden hebben de boekjes thuisbezorgd gekregen, zodat ze gelijk aan de slag konden. Dit jaar willen we 500 euro ophalen zodat we (zodra het weer kan) leuke dingen kunnen organiseren voor de club. Denk aan de seizoenafsluiting, het ouder-kind toernooi, Sinterklaas-volleybal. We doen dit zodat jullie met nog meer plezier gaan volleyballen.

Meer informatie over de Grote Clubactie lees je hier. Je kunt ook direct een lot kopen door hier te klikken. We zouden het waarderen als alle senioren ook 2 of 3 loten willen kopen.

Hopma Makelaardij koopt Superlot

Naast de “gewone” loten bestaan er ook Superloten. Hierbij koopt een team of bedrijf in één keer 50 loten. Dit levert in één keer 120 euro op voor de clubkas. Daarnaast maakt de verkopende club ook kans op het winnen van een clubfeest t.w.v. 5000 euro.

Thomas Sants van Hopma Makelaardij heeft een Superlot gekocht en inmiddels in ontvangst genomen.

Hopma Makelaardij, ontzettend bedankt!

Trainersoefeningen via VolleybalXL

Dit seizoen hebben we een aantal nieuwe (jeugd)trainers. Om ideeën op te doen voor leuke trainingsvormen heeft Smash and Block een account bij VolleybalXL. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Yvonne (bestuurslidjeugd@smashandblock.nl)

Erik Tiesma vertrouwenscontactpersoon bij grensoverschrijdend gedrag

Bij Smash and Block is het belangrijk dat iedereen veilig en plezierig kan sporten. Soms zijn er helaas ook situaties waarin je je misschien niet helemaal veilig of plezierig voelt. We hebben daarom bij Smash and Block sinds kort een vertrouwenscontactpersoon (VCP): Erik Tiesma.

De VCP is het eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag en daarover wil praten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan pesten, machtsmisbruik door de trainer/coach, seksuele intimidatie, doping of omkoping. Ook ander grensoverschrijdend gedrag is mogelijk.

Schroom niet om in zo’n geval de VCP te banderen. Die zal dan samen met jou en anoniem een oplossing zoeken voor het probleem. Erik speelt in heren 1 en is te bereiken op het e-mailadres: vertrouwenspersoon@smashandblock.nl .

Wil je meer over dit onderwerp weten? Kijk dan eens op de website van de Nevobo over een veilig sportklimaat.