Nieuwsbrief september 2021

Nieuw 1e klasse damesteam van start!

Jullie hebben ze misschien al zien spelen: dit seizoen is een volledig nieuw 1e klasse damesteam van start gegaan!

In de zomer is er intensief contact geweest met een aantal leden van de christelijke Navigators Studentenvereniging Groningen, en zij wilden graag bij Smash and Block komen volleyballen. Tot ieders verrassing bleek er nog een laatste plek beschikbaar in de 1e klasse en zo kunnen zij meteen op niveau instromen! Dat is natuurlijk geweldig!

De dames trainen op woensdag van 21.00-22.30 en worden getraind/gecoacht door Tien van Tran.

De eerste thuiswedstrijd van dames 1 is op woensdag 6 oktober om 21.00 uur. Kom jij ze aanmoedigen?

Grote Clubactie gestart!

Zaterdag 18 september is de grote clubactie van start gegaan. De jeugdleden hadden op woensdag 15 september de verkoopboekjes en persoonlijke QR-code al in ontvangst genomen. Alle leden hebben op zaterdag 18 september een mail ontvangen met daarin de QR-code voor het online kopen van loten. En tenslotte zijn de verkoopboekjes afgelopen woensdag uitgedeeld aan de trainers/aanvoerders van de teams. De bal ligt dus bij jullie! Koop en/of verkoop zoveel mogelijk loten en steun de club.

Wil je gelijk online loten kopen? Scan onderstaande QR-code of klik hier.


Dan hebben we straks een mooi budget om leuke activiteiten voor de club te organiseren.

Sharon en Arwen de nieuwe jeugdtrainsters

Het was even zoeken maar dan heb je wel twee hele leuke meiden gevonden. Sharon van der Laan gaat CMV4 training geven. Dit heeft ze eerder gedaan maar ze moest stoppen in verband met een stage voor school. Haar stage is afgerond en gelukkig heeft ze veel zin om CMV4 weer training te geven.
Arwen Mennens (dochter van Audrey) gaat meisjes B training geven. Hilda Lewerissa is het seizoen gestart als trainster van meisjes B maar moest helaas vroegtijdig afhaken. Gelukkig hebben we voor meisjes B snel een opvolger gevonden en heeft Arwen haar eerste training al gegeven. Arwen is een fanatieke volleybalster en kan onze meiden veel leren. Hilda bedankt voor je inzet. Sharon en Arwen heel veel succes!

Nieuwe wedstrijdshirts begin oktober verwacht

Zoals vorig jaar aangekondigd heeft Cosun Beet Company (de voormalige Suiker Unie) aangegeven al onze teams te willen voorzien van nieuwe wedstrijdshirts. Dat is natuurlijk super!

De kledingcommissie (Erik Tiesma en Niels Kappen, heren 1) heeft de shirts inmiddels besteld en ze liggen nu bij de drukker. De verwachting is dat ze over circa 2 weken klaar zijn. Als het meezit kunnen jullie ze op onze thuisspeeldag van 9 oktober voor het eerst aan!

Wijzigingen coronaregels: geen verplichte 1,5 meter afstand meer, coronabewijs in sportkantine

Per 25 september wijzigen de coronaregels. Dat betekent dat:

  • het niet meer verplicht is om 1,5 meter afstand te houden. Het blijft nog wel een advies om 1,5 meter afstand te houden.
  • voor sportkantines een corona toegangsbewijs nodig is voor iedereen van 13 jaar en ouder. Dit is een bewijs van vaccinatie, recent herstel van COVID-19 of een negatieve coronatest.
    Het zou kunnen dat de sportkantine besluit dat je zonder corona toegangsbewijs wel mag afhalen. Dat is op dit moment nog niet duidelijk.

Ingrid de Bruin en Anouk Cornello nieuwe materiaalbeheerders

Afgelopen seizoen heeft Geert Huizinga (recreanten mix) het materieelbeheer tijdelijk op zich genomen en de materiaalkasten opgeruimd en netjes gemaakt. Bedankt daarvoor Geert!

Vanaf dit seizoen geeft Geert het stokje over aan Ingrid de Bruin (recreanten mix) en Anouk Cornello (recreanten dames 2). Heb je een vraag of wens over ballen(tassen), sportladders, netten of ander materiaal? Dan kun je bij Ingrid of Anouk terecht
(materiaalbeheer@smashandblock.nl).

Thuisspeeldagen op 25 september, 9 en 30 oktober

Op 25 september was de eerste Smash and Block mini-thuisspeeldag. Meisjes B heeft om 16.30 tegen Lycurgus gespeeld, uitslag 1-3. Dames 2 speelde om 18.15 uur en heeft met 4-0 gewonnen!

Op 9 oktober is de eerstvolgende thuisspeeldag. Dan spelen meisjes B1 en heren 1 om 16.30 uur en dames 1 en 2 om 18.15 uur.

Schrijf 30 oktober zeker alvast in je agenda. Dan speelt namelijk de CMV-jeugd thuis een toernooi (wedstrijden van 9.00 tot 13.00 uur). ’s Middags zijn er wedstrijden van alle seniorenteams (16.30/18.15 uur). Dan wordt het echt een feestdag dus!
Heb jij zin om het CMV-toernooi tot een succes te maken? Meld je dan aan bij Yvonne (bestuurslidjeugd@smashandblock.nl) om te helpen! Bijvoorbeeld met velden opbouwen/afbreken, als zaalwacht of scheidsrechter, of misschien wel als omroeper! Alle hulp is welkom!

Janneke Plas nieuwe trainster RD2

Recreanten dames 2 heeft aangegeven dat Janneke de trainingstaken van Bonnie gaat overnemen. Bonnie, bedankt voor het vele jaren verzorgen van de training!

Openstaande posities

Zo aan het begin van het seizoen hebben we al bijna 20 nieuwe aanmeldingen. Daarnaast zijn er nog flink wat meetrainers. Dat is natuurlijk super! De meeste teams zijn daardoor nu goed gevuld. We zijn nog op zoek naar:
– aanvulling voor meisjes A (leeftijd 13-17 jaar)
– recreanten dames 1e/2e klasse
– een spelverdeelster dames 2e klasse
– een of twee heren 2e klasse

Ken jij iemand die eens wil kijken of volleybal wat voor hem/haar is? Laat diegene dan gerust eens meetrainen! Meetrainers kunnen zich aanmelden bij de TC (smashandblocktc@gmail.com of via de website).