Nieuwsbrief Smash and Block juni 2019

Hierbij de Smash and Block nieuwsbrief van juni 2019! Deze nieuwsbrief bestaat uit de volgende onderwerpen:
1. Extra Algemene Ledenvergadering 
2. Nieuwe shirts – (ouder/verzorger van) jeugdlid voor de kledingcommissie gezocht!
3. Gratis volleyballen voor jeugdleden 
4. Nieuws van de penningmeester 
5. Leuke activiteiten van de activiteitencommissie 
6. Even voorstellen: Jantina Wijma (secretaris)
7. Toernooikalender 

1. Extra Algemene Ledenvergadering

Op woensdag 26 juni wordt er een extra algemene ledenvergadering (ALV) georganiseerd. Waarom een extra ALV? Er zijn een aantal redenen:

  1. We geven graag terugkoppeling op de actiepunten uit de ALV van maart.
  2. Een aantal jeugdteams heeft aangegeven 2x per week te willen trainen. We willen de ALV een nieuw contributievoorstel voorleggen dat dit mogelijk maakt. Dit zal worden gecombineerd met een herziene begroting 2019.
  3. Ruth heeft aangegeven haar rol als voorzitter niet meer te kunnen combineren met andere bezigheden en zal daarom aftreden als voorzitter. We respecteren uiteraard haar keuze en willen Ruth van harte bedanken voor haar inzet in de afgelopen jaren!

Tijdens de ALV zal de benoeming van de nieuwe voorzitter plaatsvinden. Als er gegadigden zijn, dan kunnen zij zich aanmelden bij het bestuur via secretaris@smashandblock.nl. Leon Boerboom (heren 1) heeft zich inmiddels aangemeld als kandidaat.

De officiële uitnodiging zal twee weken van tevoren worden verstuurd, maar zet 26 juni alvast in je agenda!

2. Nieuwe shirts – (ouder/verzorger) van jeugdlid voor kledingcommissie gezocht!

Dames 1 heeft afgelopen jaar al nieuwe shirts gekregen, gesponsord door PHEtech elektrotechniek. Komend seizoen willen we ook voor de heren en jeugd nieuwe shirts kopen. Er lopen op dit moment gesprekken met sponsoren. Erik en Niels (heren 1) hebben al aangegeven dat zij Nienke (dames 1/materiaalbeheer) willen helpen in de kledingcommissie. Omdat de commissie daarmee alleen uit seniorenleden bestaat, zijn we op zoek naar één (ouder/verzorger van een) jeugdlid die samen met Nienke, Erik en Niels de kledingcommissie willen vormen.

Wat houdt dit in?
– Inventarisatie aantal shirts/maten/bedrukking
– Opvragen offertes en shirts bestellen (samen met bestuur)
– Uitdelen shirts aan teams en teamfoto’s maken
– Stukje schrijven Westerkrant

Het bestuur zal de contacten met de sponsoren onderhouden.

3. Gratis volleyballen voor jeugdleden 

Gezinnen met een laag inkomen kunnen onder bepaalde voorwaarden een bijdrage krijgen van de gemeente voor contributie en sportkleding. Voor 2019 is de bijdrage van de gemeente Groningen maximaal € 225 per jeugdlid. Dit is meer dan onze contributie, dus vraag of je ook een waardebon voor gratis sportkleding kunt krijgen.

Mirjam van Stichting Wij helpt je om de bijdrage aan te vragen. Zij is bereikbaar via 050-3674566 of wijhoogkerk@wij.groningen.nl).
Je moet de bijdrage ieder kalenderjaar opnieuw aan laten vragen.

4. Nieuws van de penningmeester

Ledenadministratie
Het einde van het seizoen nadert alweer en dit is vaak het moment waarop iedereen beslist of hij/zij verder gaat met volleyballen bij Smash and Block of gaat stoppen. Wil je je afmelden of juist weer aanmelden, mail dan naar ledenadministratie@smashandblock.nl (dus niet naar de penningmeester ;)).

Let er wel op dat:

  • een opzegging van het lidmaatschap vóór 1 juli binnen moet zijn en per 1 september ingaat (in verband met vakantie en op tijd opzeggen bij NeVoBo);
  • je niet kunt opzeggen via de trainers.

Financiële administratie
Als het goed is heeft iedereen ondertussen de facturen ontvangen voor 2e helft 2018-2019. Mocht u geen factuur hebben ontvangen stuur dan een mail naar penningmeester@smashandblock.nl.

Heeft u wel een factuur ontvangen maar nog niet betaald, doe dit dan zo snel mogelijk. Dit
geldt ook voor de leden met een automatische incasso waarvan de incasso niet is
gelukt.

5. Leuke activiteiten van de activiteitencommissie

12 juni gezellige afsluiting van het seizoen bij Binn’npret
Aanstaande woensdag is het zover! Een gezellige seizoen afsluiting bij Binn’npret. Aan het aantal deelnemers zal het zeker niet liggen. Voor het jeugdprogramma hebben we 24 aanmeldingen en voor het programma vanaf 19.00 uur hebben zich 45 leden opgegeven.

Het jeugdprogramma start om 17.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Voor de kinderen is er een leuk programma opgesteld met aansluitend patat, snack en ranja.

Het programma voor de volwassenen start om 19.00 uur. We gaan wederom beachvolleyballen en maken er een leuk mix-toernooi van. Tot woensdag bij Binn’npret, Ulgersmaweg 52 in Groningen.

Ouder/kind toernooi
Tijdens de laatste training van de jeugd heeft er een ouder/kind toernooi plaats gevonden. Maar liefst 21 kinderen en 18 ouders waren van de partij. Er werden op verschillende niveaus wedstrijden gespeeld en als je even geen wedstrijd had kon je op het middelste veld blindvolleyballen. Aan het einde van het toernooi was er een echte prijsuitreiking en ontvingen alle deelnemers een medaille. Margaretha, Tabitha en Sharon bedankt voor het organiseren van dit leuke toernooi!

Zonder meer een geslaagd toernooi!

6. Even voorstellen: Jantina Wijma (secretaris)

Hallo, mijn naam is Jantina Wijma, bestuurslid van Smash and Block sinds maart 2019.
Ik speel al ruim 15 jaar met heel veel plezier bij Smash & Block (momenteel bij de recreanten). Daarnaast heb ik een aantal jaren jeugdtrainingen gegeven en nu dus een bestuursfunctie als secretaris.
Mijn taken als secretaris bestaan onder andere uit: het ontvangen en bijhouden van de post en email, het opstellen van de nieuwsbrief en het notuleren van bestuursvergaderingen en ALV’s. Op een fijne samenwerking!

Jantina Wijma, secretaris@smashandblock.nl

7. Toernooikalender

Zin om in de zomer te blijven volleyballen? Er is nu ook een toernooikalender opgenomen op onze website. Veel beachplezier toegewenst!

 


 

Help ons de contributie laag te houden
Koop je wel eens iets online, zoals producten, een hotelovernachting of een vliegticket?
Lees hier hoe je Smash and Block hiermee gratis kunt sponsoren! De eerste € 200 hebben we hiermee al verdiend! Zo levert een hotelovernachting bijvoorbeeld al snel € 4 voor de club op.