Smash and Block

De vereniging is op 30 maart 1962 opgericht door Tinus de Weerd, Detty Heemstra en Gré Wobbes. Zij begonnen hun eerste trainingen in een boerenschuur. Later werd deze ingewisseld voor een kleine zaal bij een school. Via het gymlokaal aan de J.A. de Bree-Meijerstraat wordt er vanaf 1980 getraind in de gemeentelijke sporthal Hoogkerk.

Het ledenaantal groeide door en in de jaren ’80 bestond de vereniging uit maar liefst 145 leden, waarvan 40% jeugdlid was. Na de goede jaren in de jaren tachtig zakte het ledenaantal in de jaren ’90. Deze daling zette zich door tot een dieptepunt in 2008. De vereniging had toen in totaal nog zo’n 78 leden. Er waren bijna geen jeugdleden meer. Met grote inspanningen is er in september 2008 gestart met het circulatievolleybal voor de jeugd. En met succes, de club is daarna in een rap tempo gegroeid. Momenteel zijn er meerdere jeugdteams die allemaal deelnemen aan de competitie. Naast de stijging van het ledenaantal bij onze jeugd is ook het aantal seniorenleden gegroeid.

Smash and Block is een Christelijke vereniging die in de regionale competitie van de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) speelt. In deze competitie draait zij volop mee met teams op allerlei niveaus, van het circulatievolleybal voor de jeugd tot en met de eerste klasse voor volwassenen. Daarnaast heeft zij aandacht voor de recreatieve sport en speelt zij mee in de recreatieve competitie van de NeVoBo.

Bij onze vereniging zijn wij op een gezellige, actieve manier bezig met volleybal. Door onze sportieve inzet willen wij goede prestaties neerzetten.